Hypnoterapi
Av Pearl Lodur-Lionheart
Hva er hypnose, og hvordan fungerer det?
​
Målet med hypnoterapi, også referert til som guidet hypnose, er å skape en positiv forandring samtidig som klienten er i en dyp avslappet tilstand. En hypnoterapeut hjelper til med å aktivere klientens indre ressurser for å oppnå realistiske mål.
Under hypnose kan underbevisstheten veiledes og formes slik at bevisstheten forsterkes og oppnår klientens ønskede resultat. Hypnoterapi er en hurtigvirkende lytte- og snakke terapi som kombinerer en rekke verktøy skreddersydd til klientens personlighet og behov.
Har du behov for hypnoterapi?
Når du hører begrepet hypnose, tenker du kanskje på dramatiserte scene-handlinger eller filmscener. Hypnose er imidlertid ikke ment å være en form for underholdning: Teknikken kan bidra til å redusere overvekt, smerte, depresjon, traume, tvangstanker, angst og fobier.
​
Hypnoseterapien blir veiledet av en profesjonell sertifisert hypnoterapeut. Hypnoterapi tilbyr en unik og skreddersydd behandlingsform for den individuelle klienten. Behandlingen kan variere fra 1 til 2 timer, og det kan være behov for 4 - 6 behandlinger.
​
Hypnoterapi kan ligne på meditasjon, samtidig som hypnoterapi er en dypere og mer målrettet, terapeutisk og frigjørende behandlingsform som setter deg i en transelignende tilstand.
Fordeler med hypnoterapi
Hypnoterapi kan ha mange gunstige effekter med et svært bredt spekter av problemstillinger fra en enkel fobi til komplekse traumer.
​
Klienter rapporterer ofte om fordelaktige endringer på andre områder av livet i tillegg til bekymringen som de opprinnelig søkte hjelp for. Dette kan blant annet omfatte, bedre søvn, evnen til å slappe av og en generell følelse av velvære, letthet og være mer tilstede og nyte livet uten å bli distrahert av forstyrrende tanker.
​
Det kan være ytterligere endringer som rapporteres etter hypnoterapi, ettersom klientens problemer kan blokkere evnen til å være rolig, sentrert og bekymringsløs, og når først hovedproblemet er løst, kan blokkeringen naturlig og lett forsvinne.
​
Hva skjer etter en behandling?
Det er viktig å bruke kvalitetstid på deg selv! Om du er trøtt, sliten og trenger å sove, så gjør det. Fordi du FORTJENER å lytte til kroppens signaler! Du har vært flink nå! Finn frem et godt pledd og kryp opp i godstolen med en god kopp varm drikke. Nyt og lytt til dine tanker og følelser. Føl roen i ditt indre. Allerede nå forbereder du deg til neste gang vi skal møtes, noe som vil føre til at vi kommer enda dypere! Egenomsorg hjelper oss også å skjerpe vår mentale og fysiske helse gjennom bedre selvtillit, stressmestring og generell velvære.
​
De fleste økter avsluttes med at klienten føler seg avslappet, forfrisket, roligere, og klienter har til og med sagt "de føler at en vekt har blitt løftet av dem".
​
Hypnoterapi-setter DEG fri! - men ikke uten at du og terapeuten samarbeider. Hypnoterapi er nøkler for TRANSFORMASJON til det livet man ønsker å LEVE ut! Terapiformen er ikke noe HOKUS POKUS. Hypnoterapi skal bruker metoder som fungerer, som hjelper, som omskaper - SAMMEN finner vi løsninger som fungerer for deg.
​
Terapien er personlig og den skreddersys etter ditt behov. Hypnoterapi er et dypt sammarbeid mellom klient og terapaut- noe som vil avgjøre dine resultater for ønskede mål for å oppnå endring. Det er NETTOPP dette samarbeidet som SETTER DEG FRI! Derfor er det viktig at du fullfører dine hjemmeoppgaver.
​
Hjemmeoppgavene vil bl.a bli selvhypnose, positive suggesjoner og å holde oppmerksomheten mot seg selv, dine vaner, tanker og følelser. Du fortjener din fulle oppmerksomhet nå, det å vende blikket innover, føle, ta i mot og gi til deg selv din tid og omsorg. Denne adferden bidrar til å gi balanse i en stadig mer overstimulerende verden. Egenomsorg utgjør en viktig del av en livsstil som holder oss sunne, glade og mer i harmoni med sinnet og kroppene våre.
Vanlige tilstander og adferd der hypnoterapi har god virkning
A - angst, arbeidskonflikter, arbeidsnarkomani, avhengighet, autoimmune tilstander
B - barnas problemer, bedrager syndrom, beskjedenhet
D - depresjon, dårlig humør
E - eksamensnerver
F - familiekonflikter, fertilitet, fobier, fortrengning, frykt, fødsel
G - gambling
H - hat, helseangst, hypertensjon, hukommelse
I - Identitetsproblemer, intervju nerver
K - klaustrofobi, konsentrasjon
L - leddgikt,
M - mobbing, migrene
N - narsissistisk overgrep, neglebiting
O - Obsessive Compulsive Disorder (OCD), overgangsalder
P - panikkanfall, personlig vekst, posttraumatisk stresslidelse (PTSD), prestasjonsangst
R - regresjon i tidligere liv, relasjonsproblemer, rødming, røykeslutt
S - selvtillit, selvmordstanker, selvskading, selvutslettelse, skam, sjenerthet, skyldfølelse, smertekontroll, smertelindring, snakke offentlig, sorg og tap, spenninger, spiseforstyrrelser, stamming, stress, søvnforstyrrelser,
T - tannlegefobi, tinnitus, traumer, trikotillomani/hårnapping, tvangstanker
U - utsettelse (prokrastinering)
V - vaner, vansker med å si sin mening, vektkontroll og vedlikehold, vekttap